Transitiebieb

Heb jij interesse in de transitie naar een volhoudbare samenleving, wees dan welkom in onze  transitiebieb, je vindt er een brede selectie van vooral recente boeken hierover.

De transitiebieb is onvoorwaardelijk toegankelijk voor eenieder met interesse, in deze zomer op afspraak: bieb@permacultuuronderwijs.nl. Vanaf september op een vast tijdstip (wordt nader bekendgemaakt). Er is ook een spreekuur mogelijk met Maranke Spoor, voor mensen die deelnemen aan onze permacultuuropleidingen of erover denken dat te gaan doen.

Je kunt in de bieb lekker snuffelen in een diversiteit aan informatieve boeken over transitie in de breedste zin van het woord. Het gaat om boeken die je voor het overgrote deel niet vindt in andere bibliotheken. Boeken lenen is niet mogelijk. Er wordt nog gewerkt aan een catalogus. Deze ongesubsidieerde, onafhankelijke bibliotheek is beschikbaar op donatiebasis, richtprijs 10 euro (of credits in CircuitNederland.nl).

De vele boeken die er nu zijn, zijn uit de collectie van Maranke Spoor en Lucas Brouns, en in de toekomst gaat er een mogelijkheid komen voor aanvulling met boeken uit andere collecties in overleg met de bibliothecaris.

Behoefte aan kruisbestuiving? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van flexwerken in onze broedplaats of het huren van een van de prachtige ruimtes in De WAR, zoals de paradijselijke Binnentuin of de transitiebieb. Stuur hiervoor een berichtje naar kantoor@dewar.nl.  Er zijn mogelijken voor flexibel werken of een vast bureau, er is een vergaderzaal en ruimtes voor een workshop/lezing. Het initiatief is gelegen nabij het centrum van Amersfoort en biedt een diversiteit aan mogelijkheden.

De transitiebieb van Stichting Permacultuur Onderwijs in gevestigd in De WAR.

talen: aaennl