actueel

In het kort

De coöperatie van de WAR wilde graag het terrein van de gemeente kopen, om de toekomst van de WAR veilig te stellen en verder te ontwikkelen (zie ook het plan). In een openbare biedingsprocedure heeft de gemeente echter een bod van een andere bieder (Rovase) verkozen boven dat van de WAR.

17 januari jl. diende zich voor de gemeenteraad in Amersfoort de laatste mogelijkheid aan om te kiezen voor stopzetting van verkoop van het Warner Jenkinson-terrein aan Rovase, maar daar is geen gebruik van gemaakt.

De WAR heeft ruim 14 jaar geïnvesteerd om een plek van toegevoegde waarde te creëren voor Amersfoort, waar duurzaamheid, creativiteit, innovatie, kunst en wetenschappelijk onderzoek bovenaan staan. De plek wordt gedragen door het eigen initiatief van vele betrokken inwoners, en bestaat zonder enige vorm van subsidie.

Ondanks €600.000 aan crowdfunding voor aankoop van het terrein, een jarenlange belangeloze inzet van velen betrokken burgers en het uitgroeien van De WAR tot een volwaardige en unieke broedplaats, heeft de meerderheid van de Amersfoortse politiek gekozen voor een andere weg.

Hoe de toekomst voor De WAR er uit zal zien, is op dit moment onduidelijk. Zodra hier meer ontwikkelingen over zijn, is deze informatie te vinden op deze website. Momenteel zijn er gesprekken met de gemeente gaande. Meer details daarover volgen binnenkort. Verder hopen we dat de nominatie voor VPRO Tegenlicht, een steun in de rug kan geven in de zoektocht naar een goede toekomst voor De WAR. Meer info vind je hier.

Het reguliere programma van alle initiatieven (Theater Spullenlab, FabLab, Biolab, Kantoor, Studium Generale, Transitieschool etc.), loopt gewoon door en momenteel zijn wij de programmering voor najaar 2017 aan het maken. Kijk even in de agenda, of schrijf je in voor de nieuwsbrief als je maandelijks op de hoogte gehouden wil worden. Vragen? Mail even met publiciteit@dewar.nl

Meer weten?

Op de homepagina vind je meer over De WAR zelf, op de pagina "in de war" vind je meer over de initiatieven in De WAR. Onder "verhalen" vind je interviews met diverse mensen die binnen De WAR actief zijn.

Onder "plan" vind je meer over de bieding die De WAR heeft uitgebracht en het plan voor na de aankoop. Op de pagina "vragen" vind je antwoorden op diverse vragen met meer achtergrond over wat er aan de hand is en onder "logboek" vind je een verslag over wat er de afgelopen tijd is gebeurd.

Kan ik helpen?

Zeker weten! Laat de gemeente en Amersfoort zien en horen wat jij van de gang van zaken vindt, en zorg dat iedereen weet dat Amersfoort achter de WAR staat.

In het bijzonder:

  • Steun Harmen en Diana, genomineerd voor VPRO Tegenlicht Uitdagers en Aanpakkers, zodat een nieuwe plek voor De WAR haalbaar kan worden! Breng je stem door hier te klikken. Of RT de link op Twitter en via Facebook.
  • Download deze raamposter en hang hem voor je raam, in je auto, op je fiets, op je werk. Kun je meteen een foto van je poster op je favoriete sociale medium delen!
  • Teken de petitie om je steun te laten blijken.

We houden je hier, via Facebook en op Twitter op de hoogte van wat wij gaan doen en hoe jij kunt helpen om De WAR te behouden.

Documenten

Interesse in de details? Hieronder een aantal stukken rondom de bieding en de reactie daarop. Zie ook het plan voor wat achtergrond voorafgaand aan onze bieding.

talen: aaennl