agenda

Iedere dinsdag is het Fablab open van 10.00-22.00 uur, en iedere 1e zaterdag van de maand. Het Biolab is wekelijks open op donderdagavond, op aanvraag of bij aanwezigheid. Meer info over de agenda, mail met publiciteit@dewar.nl

Oude agenda-items vind je in het archief

WAR werkavond - 12 januari - 20.00 uur -Kantoor

Er komt weer een WARwerkavond aan, want... De twaalfde van de maand is weer in aantocht. We starten weer om 19:30 dus graag tot dan. Er is voor elk wel een passende activiteit. 

Sprankelende Nieuwjaarsborrel - 13 januari - 16.00 - Binnentuin


WELTSCHMERZ - try out - Cabaretduo Anne & Lisa - 26 januari 20.00 SpullenLab

Anne van der Lelie en Lisa van Schagen vormen samen het cabaret duo ‘Anne & Lisa'. Dit duo studeerde in juni 2017 af aan de Koningstheateracademie.
In de voorstelling ‘WELTSCHMERZ’ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.  Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft, en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels.  ‘WELTSCHMERZ’ is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil. Entree 10 Euro/reserveren via publiciteit@dewar.nl

Joris Luyendijk - vrijdag 2 februari 20.00 [Johanneskerk]

Het is lang geleden dat we in ons land zo tegenover elkaar stonden. In de media, Tweede Kamer en al helemaal op internet lijkt het alsof we verleerd zijn een gesprek te voeren over onze politieke verschillen en geloofsovertuigingen. En het nieuwe verschijnsel ‘fake-news’ maakt het nog ingewikkelder. Communiceren in je eigen ‘bubbel’ van gelijkgestemden is comfortabel. Daarbuiten is het oncomfortabel en krijg je makkelijk ruzie. Om deze impasse te doorbreken probeert Joris uit zijn eigen ‘bubbel’ te stappen. Hij ging in gesprek met moslims, bankmedewerkers, politici en lobbyisten en zwengelde de online gedachtewisseling aan. Is het nog mogelijk om zonder kleerscheuren voor een afwijkende mening uit te komen?
Deze lezing van Joris Luyendijk, georganiseerd door Loge Jacob van Campen, grijpen we aan om een start te maken met de oprichting van de lokale Amersfoortse afdeling van Skepsis, een organisatie voor kritisch denken en tegen pseudo-wetenschap. De oprichtingsbijeenkomst hiervan vindt in februari plaats, houd daarvoor onze nieuwsbrief en agenda in de gaten.
Entree 15 Euro, reserveren via dirk@dewar.nl. Let op: de lokatie is de Johanneskerk.
talen: aaennl