agenda

Fablab en Biolab

Elke dinsdag en eerste zaterdag van de maand is het Fablab open. Kom eens langs!
Op donderdagavond van 19:30-22:00 is het Biolab open. Kijk op de website wanneer dat precies is, en kom eens langs om kennis te maken!

Cursus mallen maken door Paul van Bree - vanaf 25 februari.

Bij Fablab Amersfoort kunnen we alles maken, maar op een klein voorwerpje uit de 3Dprinter zit je toch zo een paar uur te wachten. Niet geschikt voor serieproductie dus. Paul van Bree is gespecialiseerd in het maken van mallen. In deze 3-delige theorie-en-praktijkcursus leer je een mal maken van siliconen, gaan we naar de Hazelaar in Soest om materialen te zoeken en giet je je eerste positief. Kosten 60 euro incl.materiaal. De cursus bestaat uit 3 cursusdagen. Info en aanmelden via paul@dewar.nl

Fabskills cursus  - om de woensdag vanaf 22 februari - 20:00 [Fablab]

De WAR start dit voorjaar weer met een Fabskills cursus. In deze vijfdelige cursus leer je werken met alle machines in het Fablab, van de eerste stappen met de ontwerpprogramma's tot en met het werken met de apparaten.
De cursus start op woensdag 22 februari en zal om de woensdag plaatsvinden. Voor meer informatie over de inhoud, kosten en planning, zie de kalender van het Fablab. Opgeven via info@fablabamersfoort.nl.

TRY-OUT - 'Aangepast' door Sjoerd Meijer  - 25 februari 2017 - 20.00 uur [Spullenlab]

Nog voor de officiële première in Theater Bellevue, komt Sjoerd Meijer met een TRY-OUT naar Theater Spullenlab Amersfoort.

Het stuk;
Het zeer coherent vertelde en geenszins rare of ongewone relaas van een man met een onbreekbaar gevoel voor rechtvaardigheid. Die gezworen heeft dat hij zich nooit schuil zal houden in de zwijgende massa als hij onrecht ziet, hoe klein of onbenullig dat onrecht op het eerste gezicht ook mag lijken. Die ingrijpt. Ook als niemand dat begrijpt.

Een zwart-komische voorstelling over het verlangen naar rechtvaardigheid en een zuiver geweten. Theater Spullenlab is het podium van Sjoerd Meijer, op 25 februari. Om 19.45 is de zaal open. Reserveren in verband met beperkte plaatsen graag via publiciteit@dewar.nl , deze voorstelling werkt met waardebepaling achteraf.


Transitieschool: Moestuinieren- 26 februari 2017 - 14:00 uur [FabLab]

Leer moestuinieren, en kom naar de workshop op 26 februari. Aanmelden graag via info@transitieschool.nl en waardebepaling achteraf.

(Kinder)workshop hanger maken - 26 februari 14:00 - [Spullenlab]

Deze workshop is geschikt voor kinderen (onder begeleiding) en volwassenen. Je gaat aan de slag met speksteen en maakt daar een mooie hanger van. Antoinette Elsinga van Seleniet kunst, zal de workshop begeleiden. Kosten zijn 7,50 (inclusief materiaal). Opgeven vooraf via publiciteit@dewar.nl

Shakespeares mooiste monologen - Timon Blok 4 maart 20:00 - [Spullenlab]

Deze voorstelling heeft als doel het publiek kennis te laten maken met het werk van William Shakespeare. Aan de hand van een groot aantal monologen -uit diverse toneelstukken- laat Timon Blok zien hoeveel kanten het werk van deze geniale toneelschrijver heeft.

Alles komt langs: Komedie, tragedie, mannen- en vrouwenrollen, liefde, haat, doodsangst en uitzinnige euforie passeren in hoog tempo de revue. Tussen de monologen door vertelt Timon kort iets over de context en achtergrond van de verschillende stukken.

Waardebepaling achteraf en reserveren verplicht: publiciteit@dewar.nl

Verhalenverteller Babboes - Sprookjes in de WAR 5 maart 2017 - 10.30 uur Spullenlab kindervoorstelling

Sprookjes in De WAR is een kindervoorstelling speciaal bedacht door Melanie Plag (Babboes) www.babboes.nl voor De WAR. Geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Vooraf opgeven via publiciteit@dewar.nl want vol = vol. Waardebepaling achteraf.

Transitieschool: Huis isoleren 5 maart  2017 - 14:00 uur [Binnentuin]

Hoe isoleer ik mijn huis op een duurzame en energie slimme manier? Tijdens deze workshop leer je dit! Meld je even aan via info@transitieschool.nl  Waardebepaling achteraf

Smullenpannen - 5 maart 2017 - 18.30 uur [Spullenlab]

Heerlijk eten voor een fijne prijs, het kan bij SmullenPannen! Deze editie zal er een heerlijke Egyptische maaltijd worden klaargemaakt. Zorg dat je even opgeeft via smullenpannen@dewar.nl (kosten 10 Euro)

Poppentheater Peterselie - kindervoorstelling Muis zoekt huis - 12 maart 2017 - 11:00 uur [Spullenlab]


Geschikt voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Vooraf opgeven in verband met beperkt aantal zitplaatsen graag via publiciteit@dewar.nl  

Muis heeft een appel gevonden en wil die mee naar zijn holletje nemen, maar de appel is te groot. Daarom gaat hij op zoek naar een groter huis. Interactieve natuurvoorstelling met tafelpoppen. Er wordt lekker veel bij gezongen. Voor deze voorstelling werken we met; waardebepaling achteraf.

Studium Generale Amersfoort: Govert Schilling - EINSTEINS GELIJK: De ontdekking van zwaartekrachtgolven - 12 maart 2017 - 16:00 uur [Spullenlab]

Vorig jaar maakten wetenschappers de ontdekking bekend van zwaartekrachtgolven. Honderd jaar geleden al voorspeld door Albert Einstein, maar nu pas voor het eerst echt gemeten. Minieme rimpelingen in de ruimtetijd, veroorzaakt door de meest extreme verschijnselen in de kosmos: supernova-explosies, botsende zwarte gaten en de oerknal zelf. Zonder twijfel een van de grootste wetenschappelijke doorbraken van de eenentwintigste eeuw, en het sluitstuk in de bevestiging van Einsteins relativiteitstheorie. Maar wat zijn zwaartekrachtgolven precies? Hoe kan de lege ruimte trillen? Hoe lang wordt er al naar gezocht? En hoe is het mogelijk om die onvoorstelbaar kleine rimpelingen te meten? Met wat voor precisie-apparatuur is de ontdekking gedaan? En wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? De Amersfoortse wetenschapsjournalist Govert Schilling geeft in zijn lezing op al deze vragen antwoord. Hij neemt u mee op een fascinerende ontdekkingstocht door het heelal en praat u bij over de meest recente ontwikkelingen in de astronomie.
Waardebepaling achteraf. publiciteit@dewar.nl voor extra info.

Kinderworkshop kleding maken - 18 maart 2017 - 14.00 uur [Spullenlab]

Leren hoe je kleding kan maken? Een hele leuke kinderworkshop! Geef je wel eventjes op via diana@dewar.nl

Marjo Dames - kindervoorstelling Juwelen Oma - 19 maart 2017 - 10:30 uur [Spullenlab] 

Dit verhaal is een bewerking van het populaire kinderboek: 'Oma Boef' van David Walliams. Marjo Dames het verhaal tot een verteltheatervoorstelling gesmeed. Boordevol spanning, humor en met ontroerende momenten.Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Vooraf opgeven in verband met beperkt aantal zitplaatsen via publiciteit@dewar.nl en vol = vol / Waardebepaling achteraf

Veganisme dag bij de WAR - 19 maart 2017 - vanaf 12.00 uur

Kom langs bij de WAR en bezoek de Veganisme dag! Met heerlijke cupcakes van Heavenly Cupcakes, fijne producten van Vegan Mission (www.veganmission.nl), er komen diverse cateraars van De Nieuwe Graanschuur, maar ook is er een leuke kinderworkshop 'versier je moestuinpotje' en een lezing van Floris van den Berg. Maar dat is nog niet alles; ook kan je neuzen bij de infokraam of in de avond mee-eten bij de Veganistische versie van culinair eetcafé SmullenPannen (opgeven verplicht!).

smullenpannen@dewar.nl

Studium Generale Amersfoort: Floris van den Berg - Veganisme: 19 maart 2017 - 16:00 uur [Spullenlab]


SmullenPannen Veganistische editie - 19 maart 2017 - 18.30 uur

SmullenPannen is vanwege de Veganistische dag bij De WAR, deze keer volledig veganistisch. Je kan om 18.30 lekker mee-eten (er zullen verschillende koks aan de slag gaan), maar geef je wel even vooraf op via smullenpannen@dewar.nl (kosten zijn 15 Euro, contant betalen)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Oude agenda-items zijn te vinden in het archief.

talen: ennl