Agenda

Oude agenda-items vind je in het archief.

Textiel in De WAR - zondag 26 juni 13:00-17:00 [Heiligenbergerweg34]

een textielfestival met kraampjes, demonstraties en workshops over oude en nieuwe technieken en lezingen over de toekomst van textiel.

Demo's wol kaarden, textielvezels maken van brandnetel, katoen waxen, workshops vilten, je kleren pimpen (neem een kledingstuk mee!), verven met panten, spinnen met een Turkse spintol, je wollen trui weer vocht- en vuilbestendig maken,  lezingen over het automatisch genereren van naaipatronen, nieuwe materialen en hergebruik. 

Potje Jam - donderdag 12 mei 20:00 [Geldersestraat 6]
De WAR en Popmakers presenteren: Potje Jam Jazz Flavoured o.l.v. Hop & Bakker

Opnieuw in de WAR: Potje Jam, dé maandelijkse Jazz Jam voor iedereen die 'into' Jazz is.
Ben je jazzliefhebber en speel je een instrument? Dan kun je meedoen met Potje Jam! Moet je daarvoor heel goed zijn? Nee, dat hoeft niet, je moet wél willen improviseren (anders is het geen Jazz, vogel!) Én het is handig als je de standards van het 'Potje Lijstje' hebt bestudeerd (hier onder)

Is Potje Jam ook bedoeld voor luisteraars? JA! Jazz kan spannend zijn, swingend, sfeervol of energiek en is écht niet alleen bedoeld voor een kleine groep ingewijden. Jazz is voor iedereen, zeker op de manier waarop Hop & Bakker het brengen. Kom luisteren hoe dit duo elke Potje aftrapt met een mini concert, daarna zijn gitarist Sander Hop en bassist Guus Bakker de sessiesleiders. Want muzikanten uit alle windstreken moeten in toom gehouden worden en verdienen wel wat begeleiding tijdens een Potje Jam.
Een sprankelende avond die nooit hetzelfde zal zijn: Door de wisselende bezetting is elke editie weer een verrassing!

Wil je graag meedoen of komen luisteren? Meld je dan aan via www.popmakers.nl.
Potjelijst:

Whisper Not - Cm
Unforgettable - F (bossa, voc)
Mercy, Mercy, Mercy - Bb
Song For My Father - Fm
Doxy - Bb
Route 66 - Blues in F (voc)

Meet je Stad avond - vrijdag 13 mei 17:00-21:00 [Heiligenbergerweg 34]

Afgelopen 2 jaar was het steeds lastig om bijeenkomsten te organiseren, zo ook voor Meet je Stad. In die tijd hebben we elkaar niet vaak gezien en daar heeft ook ons meetnetwerk onder geleden. Lege batterijen, stukke sensoren, weggewaaide dekseltjes... Er staan steeds minder meetpunten op de kaart en er waren geen workshops om nieuwe te bouwen.
Intussen is er wel verder gewerkt aan de hardware. Er is een nieuw meetstation ontwikkeld dat kan meten aan luchtkwaliteit, bodemvocht, groene daken en veel meer. Ook is De WAR verhuisd naar een nieuw onderkomen in Amersfoort.
Met covid-19 voorlopig in de achteruitkijkspiegel is er nu alle reden om een doorstart te maken. We nodigen je graag uit op vrijdag 13 mei op onze nieuwe locatie aan de Heiligenbergerweg 34 te Amersfoort.

18:00 Kantine: inloop, soep en rondleiding door de nieuwe WAR
19:00 Auditorium: korte presentaties van alle deelprojecten (klimaat, lucht, bodem, groene daken) en groepen (Amersfoort, Bergen, Tilburg, Utrecht)
20:00 Tuin: bodemsensor plaatsen
Fablab: reparatie van stukke meetkastjes
21:00 Kantine: borrel en uitloop

Kom je ook? We horen graag of je mee wilt eten. Neem je stukke sensor mee om te (laten) repareren! Mail even naar meedoen@meetjestad.net

Repair Café - zaterdag 14 mei 13:00 - 17:00 - [Heiligenbergerweg 34]

Het is weer tijd voor het Repair Café, waar mensen samen hun stukke spullen kunnen komen repareren. Daarvoor zoekt De WAR nog een paar vrijwilligers. Wil je helpen met de organisatie, publiciteit of uitvoering? Laat het weten aan info@dewar.nl. 

Voedselbosnetwerkavond midden NL 12 Juni van 18 tot 21 uur

Meer info:  =====  http://permacultuuronderwijs.nl/VVV/  ======

Op zondagavond 12 Juni organiseer ik Maranke Spoor in De WAR aan de Heiligenbergerweg 34 te Amersfoort een netwerkbijeenkomst voor mensen die een voedselbos willen. Ik zal er na het eten wat vertellen over bovenstaand idee en gelegenheid geven tot het leggen van verbindingen en uitnodigen tot samenwerking.

We beginnen om 18 uur met een gezellige potluckmaaltijd, om elkaar in een ongedwongen sfeer alvast een beetje te leren kennen. Je neemt gewoon wat lekkers mee. Graag modulair: zo doe ik bijvoorbeeld mijn vlees en kaas in een apart bakje en meng ik ook geen alcohol, gluten of noten door iets dat ik maak (nee ook geen klein beetje). Zo zijn diëten geen probleem en kunnen we diversiteit vieren!
Ben je ervoor in, je verwachtingen en oordelen zoveel mogelijk thuis te laten, heb je een flinke voedselbosbehoefte en zin in een leuke avond, kom dan gezellig langs.

De bijeenkomst is tot 21u en daarna is er voor wie wil nog gelegenheid tot napraten.

Bijdragen kan achteraf op basis van ‘Pay what you can’, contant bij mij op het event (of per bank vanaf 15 onder vermelding van VVV). Het is, ijs en weder dienende, lekker buiten.

Check kort voor de bijeenkomst nog even: http://permacultuuronderwijs.nl/VVV/ om te zien of er nog iets veranderd is.

PS: Deze lokale bijeenkomst vindt plaats in het Autoluwe initiatief De WAR, kom dus niet met de auto en parkeer deze al helemaal niet in de vele straten van onze lieve buren.


Introductiecursus Permacultuur Vrijdag 1 Juli
Van 10:30 tot 16 uur

Korte introductie permacultuur, voor als je er nieuwsgierig naar bent maar een jaaropleiding (PDC) te lang vind of daar juist meer over wilt weten! Docenten zijn Maranke Spoor www.permacultuuronderwijs.nl & Chantal van Genderen https://chantalvangenderen.com/permacultuur-introductie/ inschrijven voor deze introductie gaat via Chantal. Inschrijven voor en meer informatie over de jaaropleiding permacultuur gaat via Maranke.

Jaaropleiding permacultuur

Jaaropleidingen Permacultuur '22-'23

Wil je je helemaal onderdompelen in permacultuur met een flinke hoeveelheid contact-uren? Dan is deze jaaropleiding permacultuur wellicht iets voor jou!

Onze permacultuur-jaaropleiding is een uitgebreide Permaculture Design Course (PDC+). Je kan het beschouwen als een ecologische inburgeringscursus. Permacultuur kun je omschrijven als toegepaste ecologie (leren van de natuur). Lees er meer over in het eboek 'Permacultuur, Wat is dat?!'

De jaaropleiding telt 15 lesdagen gedurende een jaar. Er is een opleiding op donderdagen die op 8 September begint en een op zaterdagen die op 10 September begint.

De opleiding vindt plaats op transitie-initiatief-broedplaats De WAR, een goed bereikbare centrale locatie midden in het land, Amersfoort. En tijdens de excursies, die er dus ook zijn, trekken we het land in. De hoofddocent is Maranke Spoor.

Wil je meer weten? Ga dan naar de cursussenpagina en bookmark deze even...

languages: ennl