Binnentuin

Welkom in de Binnentuin!

Flexwerken in De WAR

De Binnentuin is een prachtige locatie van De WAR. Op het plein voor het Fablab is een mooie kas verrezen waarin een sfeer is gecreëerd die het midden houdt tussen een huiskamer en een oerwoud.

Een overdekte kas met wanden van strobalen, leemstuc en wandverwarming is beschikbaar voor allerhande buitenactiviteiten, ook in de winter.

De locatie is open tijdens geprogrammeerde activiteiten en daarnaast op afspraak. Iedereen is dan welkom om te komen werken en is er koffie en & thee verkrijgbaar (zelfbediening). Regelmatig is er ook in de avonden mogelijkheid tot een diner.

Een gedeelte is ingericht als proeftuin voor stadslandbouw. In ca 30 bakken zijn onderzoekstuintjes ingericht met verschillende combinaties van planten en bodembemesting. Er is ruimte voor iedereen die daaraan wil bijdragen, met monitoren en onderhoud, of met het inrichten van nieuwe experimenten op het gebied van binnenstedelijke duurzame voedselproductie. In de kas is ook ruimte voor workshops, vergaderingen, optredens en andere activiteiten.

Voor wie iets wil organiseren is de Binnentuin beschikbaar voor lezingen, kleine muziek- en theatervoorstellingen bij daglicht en bedrijfsbijeenkomsten. Neem daarvoor even contact op met publiciteit@dewar.nl en lees vooraf even de Veelgestelde Vragen!

RustigWerkenGroeneOase

De Binnentuin is ook de locatie van verschillende festivals en conferenties, kijk daarvoor in onze agenda

Er vinden in de Binnentuin verschillende experimenten van de Cooperatieve Universiteit Amersfoort plaats. Zo groeit er momenteel in een kunstmatige sloot Azolla, een drijvend waterplantje dat alles in zich heeft om een bijdrage te gaan leveren aan de zuivering van water in de Nederlandse beken en sloten, en om eetbare eiwitten te leveren. Ook zal je regelmatig deelnemers van het citizin science project Meet Je Stad vinden in de Binnentuin.

languages: ennl