Transitiebieb

Heb jij interesse in de transitie naar een volhoudbare samenleving, wees dan welkom in onze  transitiebieb, je vindt er een brede selectie van vooral recente boeken hierover.

De transitiebieb is onvoorwaardelijk toegankelijk voor eenieder met interesse, we werken nu nog aan het inrichten van de bieb en zoeken er nog mensen voor, interesse? stuur een berichtje naar  bieb@permacultuuronderwijs.nl. De bieb in wording in wording is beschikbaar op Donderdagavonden tussen 6 &  9. De bieb wordt vooralsnog beheert door Maranke Spoor c.s., denk je erover een permacultuuropleiding bij hen te gaan volgen en wil je graag even persoonlijk contact?  Ben je cursist en werk je er graag een middagje samen met andere cursisten? Doen!

Je kunt in de bieb lekker snuffelen in een diversiteit aan informatieve boeken over transitie in de breedste zin van het woord. Het gaat om boeken die je voor het overgrote deel niet vindt in andere bibliotheken. Vooralsnog is er geen uitleenmogelijkheid, maar je kunt uitgebreid van de boeken genieten op deze bijzondere plek De WAR een belevenis op zichzelf, in dit transitieinitiatief is de kans dat je andere inspirerende wereldversleutelaars tegenkomt fors bovengemiddeld.

Om de bieb volhoudbaar te maken kost uw bezoek aan deze ongesubsidieerde, onafhankelijke bibliotheek wat het u waard is, niet gratis dus, maar u mag het wel zelf bepalen (florijnen & credits in CircuitNederland.nl worden ook welkom geheten , heb jij nog een andere alternatief vraag het dan even : ). 

De vele boeken die er nu zijn, zijn uit de ruime collectie van Maranke Spoor en Lucas Brouns, van de eveneens ongesubsidieerde Stichting Permacultuur Onderwijs. In de toekomst gaat er een mogelijkheid komen voor aanvulling met nog meer boeken uit andere collecties in overleg met de bibliothecaris. Er wordt nog gewerkt aan een catalogus.

Behoefte aan kruisbestuiving? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van flexwerken in onze broedplaats of het huren van een van de prachtige ruimtes in De WAR, zoals de paradijselijke Binnentuin of de transitiebieb. Stuur hiervoor een berichtje naar kantoor@dewar.nl.  Er zijn mogelijken voor flexibel werken of een vast bureau, er is een vergaderzaal en ruimtes voor een workshop/lezing. Het initiatief is gelegen nabij het centrum van Amersfoort en biedt een diversiteit aan mogelijkheden.

De transitiebieb van Stichting Permacultuur Onderwijs in gevestigd in De WAR.


languages: ennl