Line-up for Lente in De WAR 2020

overig: TransitieLab - Zaden- en plantenruilbeurs

Neem zaden, stekjes of volledige planten mee

workshop: Kaarsenmakerij De WAR - mooie kaarsen van duurzame was

Kaarsenmakerij De WAR maakt kaarsen van kaasresten, bijenwas en biologische, plantaardige was.
Op Lente in De WAR is er ook een workshop kaarsen maken.

overig: De Binnentuin - plantjes, zaden en stekjesbeurs

Op Lente in de WAR zij zoals elk jaar weer bijzondere plantjes, stekjes en zaden te ruil, te krijgen of te koop. Zet op de tafel wat je over hebt of wat je teveel gezaaid hebt, en neem mee wat je nog nodig hebt.

overig: PlantenHuis Amersfoort - Asiel voor kamerplanten

In buurthuis de Nieuwe sleutel in het Soesterkwartier is het afgelopen jaar een asiel voor verweesde planten ontstaan. De planten worden daar met liefde opgelapt en mensen kunnen ze komen halen om ze een nieuw huis te geven. Ook planten die willen overwinteren met verzorging zijn van harte welkom.

workshop: Transitielab - workshop bijenwasdoeken maken

Met bijenwasdoeken kun je dingen vers houden zonder huishoudfolie. Je kunt het over shcaaltjes heen in de koelkast doen, of er bijvoorbeeld je kaas in verpakken. In deze workshop maak je je eigen doek, met biologische bijenwas.

demonstratie: De WAR - De toekomst van De WAR

De WAR gaat misschien verhuizen naar een pand aan de Heiligenbergerweg. Daarvoor zijn we al druk aan het werk om inspiratie te verzamelen.
In een kleine expositie kunt u zien hoe we de nieuwe plek ongeveer voor ons zien, en er zijn mensen aanwezig die er alles over kunnen vertellen.

overig: Stichting Permacultuur Onderwijs - Info over transitiebieb & permacultuuropleidingen

Maranke Spoor van Stichting Permacultuur Onderwijs is aanwezig om meer informatie te verstrekken over de in De War gevestigde transitiebieb en permacultuuropleidingen.