textielindewar

26 juni Textiel in de WAR

Textiel in de WAR is een jaarlijks festival waar oude ambachten en nieuwe technieken en materialen elkaar ontmoeten.

Programma

Lezingen:
14:00 Vivian Erdtsieck over circulariteit en de ingewikkeldheid van het ontwikkelen van nieuwe materialen
15:00 Thomas Kole over de software die hij schreef waarmee je een 3D-model in de computer om kunt zetten naar een naaipatroon
16:00 Iris Bekkers over nieuwe technieken om materialen te bewerken.

Andere activiteiten:
13:00-13:30 Workshop mazen. Door te mazen herstel je onzichtbaar gaten in breiwerk 
14:00-14:30 Demonstratie kaarden. Voordat je wol kunt spinnen tot garen moet je eerst alle vezels dezelfde kant op krijgen, Dat noem je kaarden, of wol kammen.
14:00-16:30 Textielrepaircafe. Kom je stukke spullen samen met ons repareren! Speciale editie met alleen textiel.
14:00-16:30 Visible mending en Pimp je kleren. Waarom niet iets moois maken van een reparatie, of je saaie oude kleding wat nieuw cachet geven? Neem het mee en maak er wat moois van! 
14:30 Workshop textiel verven met planten. Textiel verven is vaak erg milieu-onvriendelijk, maar met bepaalde planten kun je ook heel mooie resultaten bereiken.
15:00 Wollen armbandje vilten
15:30-16:00 Workhop spinnen met een Turkse spintol. Spinnen kan met een spinnewiel, maar vroeger hadden herdersaltijd een klein tolletje bij zich waarmee ze tussen het herderen door hun wol konden spinnen.
16:30 Experiment: hoe maak je textielvezels van brandnetel? Kunnen we dat zelf? En kan het zonder al te veel chemicalien?

Doorlopend stofjesmarkt. Koop een lapje en steun het opzetten van de textielwerkplaats!

De WAR opent binnenkort een openbaar textielab, waar je terecht kunt om vanalles te maken en om te experimenteren met materialen en technieken. Alles wat jij bij Textiel in de WAR bijdraagt komt ten goede aan het textiellab!

13:00-17:00

De WAR
Heiligenbergergweg 34
Amersfoort

languages: ennl