verhaal Marcel

Dit verhaal vormt onderdeel van een serie verhalen over projecten die in de WAR zijn gemaakt. Voor een overzicht van alle verhalen klik hier.

Marcel Pool (Theatermaker)


Wij hebben de voorstelling Hans en Grietje ontwikkeld en die is ontstaan vanuit de groep mensen die ik bij de War heb ontmoet. Voor mij is de War vooral heel speciaal omdat je samen iets maakt, omdat je samen een ruimte creëert waarin iedereen vanuit zijn eigen specialisme iets kan laten zien, en dat daaruit dan weer nieuwe dingen komen. Ik ben alleen begonnen, maar dit had ik nooit alleen kunnen doen. Het is mooier geworden dan ik ooit had mogen dromen. Wat echt heel prettig is aan de War, is dat je direct aan de slag kunt: je hebt een idee, en je kunt direct beginnen met uitvoeren; want alle middelen die je nodig hebt om het ten uitvoer te brengen zijn er.

Zonder de War had ik dit denk ik niet gedaan. Bij de War heb je mensen om je heen die je bijstaan met raad en daad, die je stappen laten zetten die je anders nooit gezet zou hebben. Het is een plek waar mensen dingen durven maken. We weten van tevoren niet of het gaat lukken, maar we gaan het gewoon doen. Ik heb een enorme ontwikkelingsstap gemaakt, en zonder de War was dat niet gelukt.

Ik voel zoveel boosheid en verdriet; er verdwijnt zoveel, zo veel dat zou moeten blijven… De War is uniek door wat daar wordt gemaakt met andere mensen samen.
languages: ennl