agenda

Iedere dinsdag is het Fablab open van 10.00-22.00 uur, en iedere 1e zaterdag van de maand. Het Biolab is wekelijks open op donderdagavond, op aanvraag of bij aanwezigheid. Meer info over de agenda, mail met publiciteit@dewar.nl

Oude agenda-items vind je in het archief

Duurzame Week 033 - Kleding Swap Party - 12 oktober - 20.00 / Binnentuin

KledingSwapParty tijdens de Duurzame Week 033. Entree €10,- inclusief hapjes en drankjes. Kom je ook? Geef kleding een tweede leven! Voor meer informatie klik hier.

Kaalstaart Festival 2018 - 20/21 oktober / gehele terrein De WAR

Het derde weekeinde van oktober is er Kaalstaart, een festival voor beta-kunst en nieuwe ambachten. Kunst, techniek en wetenschap komen elkaar tegen in een levendige mix van disciplines. Beeldende kunst, podiumkunst, onderzoek en nieuwe samenwerkingen worden aan het publiek getoond in en om het terrein van De WAR. Kunstenaars kunnen zich inschrijven via www.kaalstaart.nl  

'De Dienstlift’ van Harold Pinter door Huis van Theater - 21 april, 20:00 en 22 april, 14:00

In een kelder, in een gebouw in een grote stad wachten twee
huurmoordenaars op de opdracht die komen gaat. Maar de gebruikelijke routines verlopen anders dan gewoonlijk. En steeds meer verontrustende vragen dringen zich bij hen op: ‘is het hier wel veilig?’, ‘zijn we hier alleen?’ én: ‘waarom neemt-ie nou geen contact op?!’

De Engelse Nobelprijswinnaar Harold Pinter schreef deze eenakter in 1957 en het behoort tot zijn zogenaamde ‘comedies of menace’. In het stuk spelen dreiging, beklemming en verwarring een grote rol. Maar, door het absurde van de situatie en de typisch ‘Pinteriaanse’ dialogen, is ‘De Dienstlift’ ook een stuk met humor.

Kijk voor informatie over de voorstellng en voor reserveren op http://www.huisvantheater.nl/speellijst-pinters-omerta/

Op zondagmiddag is er een theaterlunch voorafgaand aan de voorstelling, om 12:00. Leden van het theatergezelschap vertellen dan over het stuk en de schrijver. Reserveren voor de lunch (10 euro) kan bij Diana@dewar.nl.


Meet je Stad bijeenkomst - zaterdag 21 april, 13:00-17:00 [Binnentuin]

Maandelijkse samenwerkdag, vraagdag, onderhoud-aan-meetkastjes-dag van Meet je Stad. Kom langs om mee te werken, iets te vragen, kennis te maken of aan je eigen deelproject te werken.

Workshop lampen maken - zaterdag 5 mei, 13:00 [Binnentuin]

Heb je nog een oude telefoonlader liggen? Maak daar dan een mooie led-lamp van in het FabLab! Aan het eind van deze workshop kun je:
  • een ledje en de electronica solderen
  • uitrekenen welke weerstand je moet gebruiken
  • een papieren lamp maken met behulp van een lasersnijder
De workshop kost €20. Je krijgt hiervoor alle materialen (dus als je geen adapter hebt is dat geen probleem) en begeleiding om zelfstandig de lamp te maken. Geef je op bij diana@dewar.nl.

Repaircafe - zaterdag 12 mei, 10:30-14:30 [Spullenlab]

Elke tweede zaterdag van de oneven maand is er een repaircafe. Neem je kapotte spullen mee en repareer ze samen met onze experts!

workshop sextant gebruiken - zondag 13 mei, 12:30 [Binnentuin]

Natuurkundige en instrumentbouwer Jon Ruijmschoot leert ons hoe we een sextant kunnen gebruiken. Tussen 13:00 en 14:00 doen we ieder een aantal metingen, en als we hebben leren werken met de sextant zal Jon ons wat vertellen over de geschiedenis en de bruikbaarheid van de sextant. Geef je op bij diana@dewar.nl.
talen: aaennl